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French Food Friday...Mousse 3 chocolats

recipe and photo from cotemaison.fr

I think that there is nothing in the world that compares to a chocolate fix and this recipe containing 3 different types of chocolate certainly does it for me....

Mousse 3 chocolats, fromage blanc, grenade

INGREDIENTS

• 100 g dark chocolate
• 100 g white chocolate
• 100 g chocolate praline
50 mls cream
• 200 g cream cheese 20% fat
1 pomegranate
30 g of sugar


PREPARATION
- Cut the pomegranate in half, reserve some seeds and press it with a juicer like an orange.

 - Collect the juice (about 80 g = 8o mls)boil for 2 minutes with the sugar and let cool.

 -  Break the 3 types of chocolate into pieces, place into 3 individual 3 containers. Boil 300 mls of cream and pour 1/3 into each of the containers containing the 3 different chocolates.



- Stir with a whisk to smooth preparations.


- Whip the remaining cream  and then add to the 3 containers containing the chocolate mixture  and mix with a whisk.


- Place the chocolate mixture into glasses, then add the white and praline.


- Mix the pomegranate syrup with the fromage blanc then place on top of the chocolate mixture in each glass.


- Garnish with a few pomegranate seeds and place in the fridge until you are ready to eat.

 Tip:
 You can replace the pomegranate juice with passionfruit juice.


Bon appetit à tous, Leeann x

 

Original version of the recipe appears below....

INGREDIENTS

  • 100 g de chocolat noir
  • 100 g de chocolat blanc
  • 100 g de chocolat praliné
  • 50 cl de crème fleurette
  • 200 g de fromage blanc à 20 %
  • 1 grenade
  • 30 g de sucre

PREPARATION

Pour la recette de la mousse 3 chocolats, fromage blanc, grenade :
- Coupez la grenade en deux, réservez quelques graines et pressez-la avec un presse-agrume comme pour une orange.
- Recueillez le jus (environ 80 g = 8 cs), faites-le bouillir 2 min avec le sucre et laissez refroidir.
- Mettez les trois chocolats cassés en morceaux dans 3 récipients, faites bouillir 30 cl de crème et versez-en 1/3 sur chaque chocolat.
- Remuez au fouet pour lissez les préparations.
- Fouettez les 20 cl de crème restante en chantilly et mélangez-la aux trois préparations de la même façon.
- Répartis-sez le chocolat noir dans des verres, ajoutez le blanc, puis le praliné.
- Mélangez le sirop de grenade et le fromageblanc et nappez-en chaque verre.
- Décorez de quelques graines de grenade et réservez au frais.

Mon conseil :

Vous pouvez remplacer le jus de grenade par du jus de fruits de la passion.